Loading...

Prekast Cephe Kaplama

Prekast Cephe (GRC) Cam Elyaf Takviyeli Beton Nedir?

Prekast cephe (GRC) elemanlarda, AR(Alkali Resistant)-Cam elyafı , beyaz çimento, silis kumu, su ve diğer beton katkıları kullanılır. Kalıplar mimari projedeki detaylara uygun olarak üretilir. Oluşturulan kalıplarda Spray teknolojisi ile uluslararası standartlara uygun olarak üretilmesi, kürlenmesi yapılır. Üretilmiş prekast (GRC) elemanlarının montaj yerine, uygun araçlarla sevki ve sonrasında montajı yapılır.

Prekast, dış cephe kaplama, GRC, GFRC, Isı yalıtımlı prekast cephe panel sistemleri, fiber takviyeli beton, prekast kabuk panel üreticisi.

Prekast Cephe (GRC) Avantajları Nelerdir?

-Sınırsız Yüzey Şeklinde ve Dokusunda Üretilebilir

-İç Mekanda Alan Kazandırır.

-Sağlam ve Dayanıklı

-Su Geçirmez

-İstenilen Boyutlarda Üretilebilir, Lojistik Sınırı Vardır.

-Yüksek Rüzgar Dayanımı

-Hafiftir, Binaya Yük Getirmez

-Depreme Karşı Dayanıklı

-Yüksek Isı Yalıtım Değeri

-A Sınıfı Malzemedir, Yanmaz

-Ses İzolasyonu Sağlar. 

-Montaj Kolaylığı Sağlar

Prekast Cephe (GRC) Montaj Detayları Nedir?

Prekast (GRC) elemanlarının birleşim yerlerinde 8-10 mm (±2 mm) derz boşluğu bırakılır, bu derzler sonradan poliüretan esaslı mastik ile doldurulur.

Prekast cephe (GRC) elemanlarının projelendirilmesi, şartnamesine uygun olarak üretilmesi, ve montajı ve işin detaylarına göre tamamlanır.

Kabuk Prekast (GRC) elemanlarının birbirleri ile birleşimi dışında herhangi bir malzeme ile (doğrama, cam v.b.) birleşim yerlerinin izolasyonu ve dolgusu prekast (GRC) montajını müteakip uygulamayı yapacak diğer yüklenici tarafından gerçekleştirilir.

YÜKLENİCİ montaj sırasında kullanacağı vinç, ceraskal veya muhtelif aparatları binaya monte eder. Bu aparatlar montaj bitiminde sökülerek montaj mahali İŞVEREN’e alındığı şekilde teslim eder.

Prekast Cephe (GRC) Ne Renktir?

Prekast beton elemanlar, beyaz çimento’nun doğal renginde üretilmektedir. Prekast (GRC) elemanlarının tamamında çimentolu imalattan dolayı ton farklılıkları olabilir. Çimento hammaddesinin özelliğinden kaynaklanan bu durum izole edilmesi mümkün değildir. Ancak kabul edilebilir miktarlarda en aza indirilmesini ve binanın genel estetiğinin ve prestijinin olumsuz şekilde etkilenmemesi için ton farkı fazla olan malzemelerin kullanılmamasında YÜKLENİCİ azami özen gösterilir.

Prekast Nedir?

Prekast Nedir?

Prekast, özel bir bileşime sahip olan ve içeriğinde beyaz çimento, yıkanmış silis kumu, alkali direncine sahip cam elyafı, kimyasal beton katkıları barındıran, kalıplara püskürtme yöntemiyle dökülürken içeriden çelik karkas sistemiyle güçlendirildikten sonra kürlenerek mukavemeti arttırılan, uluslararası standartları olan yeni nesil beton sistemine verilen addır.

İnşaat sektörünün dış cephe, peyzaj, endüstriyel alanlarının yanı sıra daha bir çok kolunda kullanılmakta olup, yalıtımlı prekast ürünleri ve kabuk paneller olmak üzere iki ayrı çeşidi bulunmaktadır. “Prekast nedir?” sorusuna yanıt ararken bu iki seçeneğe değinmeden olmaz. İşte bu yüzden teknik detaylarıyla birlikte inceleyelim.

Kabuk Panel:
Kalınlığı 12 ile 15 milimetre aralığında olan, yalıtım niteliği taşımayan çıplak GRC uygulamalarının genel adı kabuk panel ürünleridir. İzolasyon talebi olmayan alanlarda tercih edilirken oldukça hafiftir. Üretim süreci daha az bir zaman diliminde gerçekleştirilebilirken, ekstra zaman kazandırır.

Yalıtımlı Prekast Seçenekleri:
Yaşadığımız yapılarda ısı,ses, su yalıtımı oldukça önemli bir ihtiyaç olup, yaşam kalitesinin, konforun arttırılmasında önemli rol oynarlar. İşte tam da bu noktada yalıtımlı paneller devreye girerek, işimizi kolaylaştırır. İnşa maliyetlerini düşürmesi sebebiyle son dönemde herkesin dikkatini çekmeyi başaran bu seçenek, yapılması gereken diğer harcamaları ortadan kaldırarak ekonomi yapmanızın önünü açar. 50 kg/m³ taş yürü oranıyla beklentilerinize eksiksiz biçimde yanıt verir.